Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 02524121713
Belgegeçer : 02524121254
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://marmaris75mtal.meb.k12.tr
Adres : Kemeraltı Mah. 124. Sk. No.8 48700Marmaris/MUĞLA
VİZYON : Marmaris 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak vizyonumuz; Ülkemizde ve bölgemizdeki sektörsel faaliyetleri yönlendirebilen, çağdaş teknolojiyi kullanarak kendini sürekli yenileyebilen, girişimci ruha sahip öğrencilerin yetiştirildiği ve alanımızdaki diğer kurumlara örnek olabilecek bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Marmaris 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak misyonumuz; Öğrencilerimizin mesleki donanımlarını, kendi istek ve kabiliyetlerini de dikkate alarak, çağın gerekleri doğrultusunda şekillendirerek, kendine güvenen, sorumluluk alabilen, yeniliklere ayak uydurabilen, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, vatanını ve milletini seven, bilgili, mesleki anlamda yetişmiş, teknik donanıma sahip, sektörün ihtiyaçlarını çağdaş bir şekilde karşılayabilen kalifiye elemanlar olarak yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Koç Holding, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteği ile yürüttüğü "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi"nde okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Öğretmeni Fikriye SARIOĞLU ile öğrencilerinin kurduğu EMPATİ Grubu 9 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye derecesi almıştır.

Öğretmen :30
Öğrenci :334
Derslik :11
Çok Amaçlı Salon :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3050
Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl
Saatler : 08.30-17.30
Bağlantı : Yok
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer
Servis : Okulumuz öğrencileri kendi imkanlarıyla ulaşım sağladıklarından servis hizmeti yoktur.
Ulaşım : Okulumuza ulaşım Muğla Merkez ve diğer ilçelerden karşılıklı olarak düzenlenen Marmaris Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi´ne ait araçlarla saat başı yapılmaktadır. Marmaris şehir merkezinde oturanlar için yürüyerek; İçmeler, Beldibi, Hisarönü, Selimiye, Orhaniye, Bozburun mahallelerinden ise Muğla Büyükşehir Belediyesi´ne ait halk otobüsleri ve özel dolmuşlarla kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Okulumuz Marmaris ilçe merkezindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Muğla il merkezine 57 km. olup Marmaris şehir merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri : 90
Sportif Etkinlikler : Okul futbol takımı mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : ERASMUS Mesleki Eğitim Projesi I-II gerçekleştirilmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Almanya'nın Marl Kentindeki Katholische Hauptschule Lisesi ile iş birliği yapılarak her yıl bir grup yönetici, öğretmen ve öğrenci karşılıklı olarak gezi düzenlemektedir.
Yazdır :